Арсенал постигна драматична победа над Уулвърхемптън, за да увеличи надеждите си за място в Топ 4 във Висшата лига. 

Лондончани губеха до 82-ата минута, но с късни попадения успяха да триумфират с 2:1 и да вземат изключително важни 3 точки в отложен двубой. 

Автогол на вратаря на Вълците Жозе Са донесе успеха за състава на Микел Артета, който е 5-и с 45 точки, на едва една зад Манчестър Юнайтед и с 2 мача по-малко. Уулвърхемптън остава с 40 и пропусна отлична възможност да се намеси още повече в борбата. 

В в двата състава имаше по една промяна от последвните им мачове. За домакините единствената разлика бе завръщането на Габриел Мартинели след наказание на мястото на Емил Смит-Роу. За Вълците Хе-Чан Хуан замени Леандер Дендонкер. 

Още в 1-ата минута Мартинели падна в наказателното поле след намеса на Семедо, но реферът подмина ситуацията, а и ВАР също не се намеси. Последва гол на Ромен Саис за Вълците, който обаче бе отменен, а след намесата на ВАР решението бе потвърдено заради минимална засада. Домакините си отдъхнаха. 

Няколко минути по-късно обаче, Вълците поведоха. Габриел върна лошо топката назад, Хуан пресече и спокойно елиминира Рамсдейл, а след това отбеляза от малък ъгъл. Неприятности на „Емиратс”. 

Последва пропуск на Хименес, който не успя да преодолее вратаря Рамсдейл, останал сам срещу него. Последва шут на Йодегор за домакините, но Саис го блокира. Малко след това Сака проби, но се забави и бе спрян. 

Последваха минути без добри положения за Арсенал, а Уулвърхемптън се защитаваше добре. В 29-ата минута Жозе Са излезе от позиция, но Килман го покри. Малко след това Са се справи с удар на Лаказет отдалеч. Лондончани все пак се подобриха и малко преди паузата Мартинели пропусна да изравни. 

Втората част започна със ситуация пред Хуан, но Рамсдейл успя да избие покрай гредата. Арсенал опитваше да натиска, но му липсваше острота и затова в продължение на доста минути опасности нямаше и феновете на лондончани ставаха все по-нервни. 
 
Все пак в 72-ата минута Лаказет затрудни Жозе Са, а Микел Артета пусна в игра и Пепе, а малко след това и Нкетиа на мястото на защитник. И това даде резултат, защото в 82-ата минута домакините изравниха. Именно резервите Нкетиа и Пепе комбинираха за гола, като французинът получи на добра позиция, след  което преодоля Жозе Са. 

До края имаше още време и в 87-ата минута опасен удар на Нето профуча покрай вратата след лек рикошет в Габриел. Двубоят вървеше към равенство, когато дълбоко в добавеното време „Емиратс” изригна. 

Първо Сака стреля опасно, но Са изби. Топката обаче остана в игра, Пепе комбинира с Йодегор, който пък пусна към Лаказет. Французинът не успя да стреля добре и ударът бе неточен, но в опита си да избие вратарят на Вълците отклони в собствената си мрежа и така Арсенал постигна невероятна важна победа!

Арсенал – Уулвърхемптън    2:1

0:1    Хуан 10
1:1    Пепе 82
2:1    Са 95 автогол

Арсенал: Рамсдейл, Седрик (76 Нкетиа), Уайт, Габриел, Тиърни , Партей, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели (72 Пепе), Лаказет
Уулвърхемптън: Са, Килман, Коуди, Саис, Семедо (61 Джони), Моутиньо, Невеш, Аит-Нури, Хуан (75 Нето), Поденс (90 Дендонкер), Хименес